İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından başlayan protestolar, üçüncü gününde de yoğun bir şekilde devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan halk, kayyum kararını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Whatsapp Image 2025 02 17 At 16.21.24

Protesto gösterisine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı, kentteki bir parkın önünde gerçekleşti.

Özel'den Van ve Kayyum Tepkisi: "Herkes Bu İktidarın Sopasının Hedefinde" Özel'den Van ve Kayyum Tepkisi: "Herkes Bu İktidarın Sopasının Hedefinde"

I M G 0174

"HALKIMIZIN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Açıklama yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, "Van halkı her zaman kazanmaya devam edecek. Biz halkımızın iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız" diyerek, kayyum kararına karşı güçlü bir duruş sergilediklerini belirtti.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Yapılan açıklamanın ardından protestocular, Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyüşe geçerek Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "Kayyuma hayır!" sloganları atıldı. Protestolar, Van halkının demokratik iradesine sahip çıkma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: Kemal Çamlı