Van'da Hastane Önünde Düzensiz Park Sorunu Van'da Hastane Önünde Düzensiz Park Sorunu

Çatak, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Van ilinde yer almaktadır. Çatak ilçesinin nüfusu yaklaşık 20 bindir. İlçenin doğusunda Gürpınar, kuzeyinde Gevaş, batısında Bahçesaray ilçeleri; güneybatısında Siirt’in Pervari ve güneyinde ise Şırnak’ın Beytüşşebap ilçeleri bulunmaktadır. Çatak, Van il merkezine 82 km uzaklıktadır.

Çatak ilçesinin yüzölçümü yaklaşık 1.952 kilometrekaredir. Harita konumu olarak 38° 0′ 28.2348” Kuzey ve 43° 3′ 32.2560” Doğu koordinatları arasında yer alan ilçe, deniz seviyesinden ortalama 1.500 metre yükseklikte bulunmaktadır. Çatak’ta toplam 33 mahalle vardır.

"İLÇEDE GENİŞ ÇAPLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI"

Belediye Eş Başkanı Reşat Eraslan’ın ve Gülten Baran’ın talimatlarıyla, ilçenin çeşitli bölgelerinde uzun süredir bakım ve onarımı yapılmayan, kötü koku yayan, sineklerin üremesini engellemek ve sulama kanallarını temizlemek amacıyla geniş çaplı bakım, onarım ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Bahçelievler Mahallesi Yeni Sokak’ta çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Eş Başkan Reşat Eraslan ve Gülten Baran: “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında kanal temizliğini ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temizlik çalışmalarının birçok açıdan önemi var. Yaz aylarında kötü koku yayan, çirkin görüntü oluşturan, sineklerin üremesine neden olan ve bakımı yapılmayan kanalların temizlik çalışmalarına başladık. Amacımız bir an önce temizleme çalışmalarını bitirerek vatandaşları kötü kokudan kurtarmak. Temizleme çalışmaları bittikten sonra kanallar ilçemize yakışır bir hale gelecektir. Mahalle sakinlerinin arazilerini rahat bir şekilde sulamalarını sağlamak amacıyla başlatılan kanal temizleme çalışmalarımızı bitirmeye az kaldı. Daha güzel bir Çatak için çalışmaya devam.” İfadelerini kullandılar.

YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN 

Muhabir: Yeşim Aşan