Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, son yıllarda kaybolan en gizemli vaka olayı oldu.
CNN Türk haber müdürü tarafından Van’da günlerdir haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş olayı ele alındı.
Canlı yayında harita üzerinden kaybolduğu bölge üzerinden yapılan değerlendirmelerde ilginç detaylar yer aldı.
Yapılan değerlendirmelerde, “Rojin son yıllarda kaybolan en gizemli vaka olayı. İntihar etmek istese arkadaşını çağırmaz. Rojin’in suyun içinde batması için 150 metre yürümesi lazım ve eğer göle girseydi en kötü ihtimalle sarı terlikleri bulunmalıydı. Rojin’in kaybolduğu saatlerde beyaz bir araba patinaj yaparak hızla uzaklaşmış. Bölgeden geçtiği tahmin edilen 7 bin beyaz araç araştırıldı ve Şu ana kadar şüpheli bir araça rastlanamadı.” İfadeleri kullanıldı.
ROJİN KABAİŞ NASIL KAYBOLDU?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. Kabaiş'in arkadaşları, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.
ROJİN SON DAKİKA HABERLERİ
Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, 12'nci gününe girdi. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada da polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama birliklerinin katıldığı arama çalışmalarında polis helikopteri zaman zaman alçak uçuşlar yaparak destek veriyor.
KAYIP ROJİN ÖLDÜ MÜ?
Ekipler, 'Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü, öldürüldü mü' gibi tüm şüpheleri değerlendirerek çalışmalarını yürütüyor. Ekipler, iskele sahilinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Bardakçı Mahallesi'ne kadar ekipler her yeri detaylıca arıyor. AFAD'ın deprem bölgesinde kullandığı hassas burunlu iz köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarında, gönüllü arama kurtarma ekipleri de termal kameralı dronla göl üzerini ile etrafını tarıyor. Çalışmalarda, yandan taramalı sonar ile su üstü radar cihazları da kullanılıyor