Van’da temizlik işçileri, geçimlerini sağlamak için yüksek binaların temizliğini yapıyor.

Van’da temizlik işçileri, geçimlerini sağlamak için yüksek binaların temizliğini yapıyor. Yerden metrelerce yüksekte korkusuzca temizlik yapan işçilerin çalışmaları, komando eğitimini anımsatıyor.

Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü

Kentte dev binaların dış cephe temizliğini yapan işçiler, herkesin bakmaya bile cesaret edemediği yükseklikte komando gibi teçhizatlanarak ip yardımıyla işlerini yapıyor. Güvenlik önlemlerini alarak işe koyulan işçiler, daha sonra aşağıya sarkıttıkları halattan tutunarak yanlarına aldıkları bez ve su dolu kovayla alınteri döküyor.

Van’da yüksek binaların temizliğini yapan temizlik şirketi çalışanı, "Burada endüstriyel dağcılık eğitimi ile cam temizliği yapıyoruz. Gayet kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Hazırlık kısmında emniyetimizi aldıktan sonra en güvenli yerleri tespit ediyoruz ve ardından iplerimizi bağlıyoruz ardından arkadaşlarımızı birer birer sallıyoruz. Bu işi yapan arkadaşlarımız yüksekte çalışabilir eğitimini tamamladıktan sonra belgelerini alıyorlar, risk analiz raporlarını ve sigorta bildirilerini işverene teslim ediyoruz. O şekilde iş başı yapıyorlar" dedi.

Muhabir: Adil Harmancı