Van Haber

Özalp’te bir ilk, Kahve Deryası açıldı

Van’ın Özalp İlçesinde yeni bir lezzet durağı olan Kahve Deryası seçkin konuklar ve renkli bir organizasyon ile hizmete açıldı.

Van’ın Özalp İlçesinde yeni bir lezzet durağı olan Kahve Deryası seçkin konuklar ve renkli bir organizasyon ile hizmete açıldı.

Van’ın Özalp İlçesinde yapılan görkemli açılış törenine İlçe Kaymakamı Rahmi Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 28. Dönem Van Milletvekili adayı olan Cafer Gürsel, İş İnsanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Rahmi Bulut, açılışı yapılan işletmenin ilçe için önemli bir girişim olduğunu vurguladı. Kaymakam Bulut, “İlçemizde böyle bir işletmenin açılmasını değerli buluyoruz, sürekli bir göç ile anılan ilçemizde yatırımında yapılabileceğini ve geri bir göçün yaşandığını gösteriyor. Burada hem istihdama katkı sağlanıyor, hem de vatandaşlara iyi bir hizmet sunuluyor, bu girişiminin farklı illerde veya Van’ın merkezinde bulunan yatırımcılarımızın da önünü açacağına inanıyorum.

“NEZİH BİR ORTAM OLUŞTURABİLMEK ADINA ÇABA SARF EDİYORUM”

İşletme sahibi Cafer Gürsel, “20 Yıllık İş Adamlığı Tecrübesiyle Memleketime Yatırım Yapmaya Devam Ediyorum. Yaklaşık 20 yıldır iş dünyasında faaliyet gösteriyorum. İlk olarak inşaat sektöründe başladım, daha sonra ise yapı market sektörüne adım atarak bu alanda işimi büyüttüm. Şu anda memleketime bir mağaza yatırımı yaptık ve bunun heyecanını yaşıyorum. Memleketim Van’ın caddelerinde ve sokaklarında büyük işler yaptık, bu bölgenin göç vermesinin önüne geçebilmek ve daha nezih bir ortam oluşturabilmek adına çaba sarf ediyorum. Bölgeyi iyi analiz etmek önemli. Memleketimiz, gelişime açık bir yer ve yatırım ihtiyaçları mevcut. Bizim amacımız, burada sadece ticaret yapmak değil, aynı zamanda bölgeyi geliştirmek ve İran sınırına yakın olan bu bölgede turistlerin de uğrayabileceği bir merkez oluşturmak. Gelen turistlere kahvaltı ikram ederek Van’ın kültürünü tanıtmak, burada misafirlerimize güzel bir ortam sunmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“BU YATIRIMIN BÖLGEYE KATACAĞI DEĞERE İNANIYORUM”

Yatırımların bölgeye değer kattığını söyleyen ve iş insanlarına çağrıda bulunan Gürsel, “Van’da bugüne kadar büyük kurumsal yatırımların çok fazla olmadığının farkındayız, ancak biz bu alanda öncülük etmeyi hedefliyoruz. Yatırımımızın, bölgede bir ilk olduğunu biliyoruz ve umarız ki bu, son olmayacak. Rakiplerimizin de bu bölgeye yatırım yapmasını dört gözle bekliyoruz. İlçemiz küçük görünse de, ülkemizin dört bir yanına yaptığımız yatırımlar sayesinde gelişmeye açık bir yer. Kırsal bir görüntü olabilir, fakat burada ciddi bir potansiyel var. İş insanı olarak, kendi memleketime böyle bir yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve bu yatırımın bölgeye katacağı değere inanıyorum” şeklinde konuştu.