Elazığ’da prematüre olarak dünyaya gelen ve Prematüre Retinopatisi (ROP) teşhisi konulan Elay bebek, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir müdahaleyle sağlığına kavuştu.
31 haftalıkken doğan Elay bebeğe, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan muayeneler sonrası ROP teşhisi konuldu. İleri tetkik ve tedavi için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen bebek, uzman doktorların göz içi enjeksiyon tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu. Prematüre doğumlarla dünyaya gelen bebeklerde göz damarlarının gelişmemesi nedeniyle ortaya çıkan ROP, tedavi edilmediği durumlarda kalıcı körlük gibi ciddi sorunlara neden olabiliyor.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya: Bölgenin Sağlık Üssü Olma Yolundayız
İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerlediklerini ve sadece çevre illere değil, daha uzak illere de hizmet sunduklarını belirtti. Başhekim Sarıkaya, “ROP, yenidoğanlarda ileride körlükle karşılaşmamak adına taranması ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Bu hizmet, merkezimizde başarıyla sunulmaktadır. Hem Van'a hem çevre illere hem de daha uzak bölgelere tanı ve tedavi imkânı sağlıyoruz” dedi.
Yenidoğan Uzmanı Dr. Mahmut Çelik: Tedavi Edilmediğinde Körlüğe Neden Olabilir
Yenidoğan Uzmanı Dr. Mahmut Çelik ise Prematüre Retinopatisi'nin, erken doğan bebeklerin göz damarlanmasının tamamlanmaması nedeniyle ortaya çıktığını belirterek, “Bu süreçte bazı problemler yaşanabiliyor. Tedavi edilmezse bu durum körlüğe yol açabilir. Bebeğimiz bize evre 3 aşamasında danışıldı. Hastanemizde göz içi enjeksiyon tedavisi uyguladık. Bu tedaviyle damarlanmayı azaltarak bebeğimizin göz sağlığını korumayı hedefledik” diye konuştu.