DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekerek Rojin Kabaiş’in ölümünün üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia etti. Sayyiğit, “Rojin’in hikâyesi, kadın cinayetlerinin bir başka yüzü. Bu vaka, intihar denilerek kapatılamaz. Kadınlar olarak bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

ROJİN KABAİŞ’İN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı Van’daki öğrenci yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, 18 gün sonra cansız bedeni Mollakasım köyü sahilinde bulunmuştu. Sayyiğit, olayın başından beri yeterince ciddiyetle ele alınmadığını belirterek, “Bu vaka, başından itibaren ‘intihar’ ön kabulüyle değerlendirildi. Olayın üstü örtülmek istendi” dedi.

OTOPSİDE SKANDAL İDDİALAR

Sayyiğit, Rojin Kabaiş’in otopsi sürecindeki eksikliklere de dikkat çekti. Van Barosu’nun gözlemci olarak sürece katılmasının engellendiğini, otopsi raporunun aile avukatlarına ulaştırılmadığını ifade eden Sayyiğit, “Soruşturma süreci tam anlamıyla şüpheli bir şekilde yürütüldü. Kadın cinayetleriyle mücadele eden kadın örgütleri ve avukatların talepleri göz ardı edildi. Savcılık ‘gizlilik kararı’ diyerek bilgi vermiyor, ancak otopsi sonuçları sosyal medyada paylaşılıyor. Bu tutumun ardında neyi saklıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sayyigit G K

Van’da yatırımcıya sahip çıkılmıyor! Van’da yatırımcıya sahip çıkılmıyor!

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE CİNAYETLER DEVAM EDİYOR

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin giderek arttığını belirten Sayyiğit, AKP hükümetinin bu konuda sınıfta kaldığını vurguladı. “Kadın cinayetleri AKP’nin 22 yıllık iktidarı boyunca çözülemeyen bir sorun olarak kaldı” diyen Sayyiğit, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin de kadına yönelik şiddeti artırdığını belirtti.

Son olarak, Rojin Kabaiş davasının takipçisi olacaklarını ifade eden Sayyiğit, “Bu dava kapatılmayacak, kadın cinayetlerinin üzeri örtülemeyecek” dedi.

Muhabir: Halit Aydin