Van Haber

SMA hastası ikizler: Yaşları küçük dertleri büyük

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan SMA hastası ikiz kardeşler Aysima ve Nursima için dayanışma çağrısında bulundu.

Abone Ol

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan SMA hastası ikiz kardeşler Aysima ve Nursima için İstanbul’da dayanışma çağrısında bulundu. Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan, “Burada bulunan herkese, Türkiye halklarına burada yasayan Vanlılara ve Van halkına sesleniyoruz; Nursima ve Aysima’ya sahip çıkalım” dedi.

SMA hastası ikizler Aysima ve Nursima’yı ziyaret eden Eşbaşkan Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Aysima ve Nursima kardeşler için dayanışma çağrısında bulundu.

Burada konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ikiz kardeşlerin kendisini ziyaret ettiklerini belirterek, kitaplarından gelen tüm geliri SMA hastası çocuklara bağışladığını ifade etti.

‘ÇOK GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA İLE YAŞAMA TUTUNMALARINI SAĞLAYACAĞIZ’

İkizlerin yaşatılması için çağrıda bulunan Eşbaşkan Neslihan Şedal, "Nursima ve Aysima kardeşler de bizimle birlikte Van Kültür buluşmalarındalar. Daha önce ifade ettiğimiz gibi bizim en temel toplumsal değerimiz dayanışmadır. Bugünün de anlam ve önemi bu dayanışma duygusunu yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Bizler her defasında dayanışmanın yaşattığını ifade ettik. Yaşamı var edebilmek için de bugün mücadele eden Nursima ve Aysima ile birlikte bu dayanışmayı örebilmek ve ailesiyle birlikte bu mücadelenin bir parçası olabilmek için çalışıyoruz. Bugün bu vesileyle burada bulunan herkese, İstanbul halkına, burada yasayan Vanlılara ve Van halkımıza sesleniyoruz; bu dayanışma ruhunu daha da büyütmek için onların etrafında kenetlenmek gerektiğini bir kez daha ifade edelim. Biz inanıyoruz ki çok güçlü bir dayanışma ile onların yaşama tutunacağına sağlayacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Şimdiden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘NURSİMA VE AYSİMA’YA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI YAPIYORUZ’

Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, “Vanlı 4 SMA hastası bebeğimiz vardı. Gönüllülerin Türkiye halklarının ve özellikle Van halkının örnek dayanışmasıyla Yamaç ve Sena bebekler çok şükür kurtuldular. Tedavi süreçleri bitmek üzere. Biz inanıyoruz ki yüreği sevgi ve merhamet dolu milyonlar olarak, Nursima ve Aysima evlatlarımızın da sağlıklarına kavuşmaları adına herkes üzerine düşeni yapacaktır. Burada bir kez daha Nursima ve Aysima’ya sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Eminim halkımız da Türkiye halkları da bu çağrıya olumlu katkı verecek. Önümüzdeki günlerde bu güzel evlatlarımız da halkımızın dayanışması sayesinde sağlıklarına kavuşacaklar. Bizler de bir kez daha hem gönüllü alilerimize hem ailemize sabır ve başarı diliyoruz. İnşallah bu işin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Aysima ve Nursima kardeşler ise 8 yaşında olduklarını ve okula gitmek, parka girmek ve koşmak istediklerini ifade ederek, herkesin yanlarında olmaya davet ettiler.