Van'da yaşayan Feleknaz ve Ercan Öner çiftinin tek yumurta ikizi kızları Aysima ve Nursima (7), geçirdikleri trafik kazası sonrası SMA Tip-2 teşhisiyle mücadele ediyor. 3 yıldır İstanbul'da halalarının bakımında olan ikizler, tedavileri için tüm Türkiye'den yardım bekliyor.

SMA Teşhisi Trafik Kazası Sonrası Konuldu

2019 yılında Van'da geçirdikleri trafik kazasında kafa travması geçiren Aysima ve Nursima, tedavi sürecinde doktorların dikkatini çekti. Detaylı tahliller sonucu SMA Tip-2 teşhisi konulan ikizlerin tedavi masrafları, başlatılan kampanyayla karşılanmaya çalışılıyor.

Halaları Nur, Hayallerinden Vazgeçti

Anne ve babaları Van'da kalırken, ikizlerin İstanbul'daki tedavi sürecini 24 yaşındaki halaları Nur Öner üstlendi. Hem annelik hem babalık yapan Nur, yeğenlerine daha iyi bir yaşam sunabilmek için evlere temizliğe gidiyor.

Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Zaman Daralıyor, Yardımlar Yetersiz

İkizlerin tedavisi için gerekli 3 milyon 600 bin doların sadece %62'si toplanabildi. Kampanya yavaş ilerlerken, halaları Nur Öner, Türkiye'den acil destek bekliyor. Valilik onaylı kampanyanın bitmesine çok az zaman kaldı; ikizlerin hayatta kalması için el ele verelim.

Muhabir: Yeşim Aşan