Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Patrik Yardımcısı Rahip Kaspar Garabetyan, Van Valisi Ozan Balcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Yarın düzenlenecek olan  Akdamar Kilisesi ayini ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan ve Ermeniler için büyük önem taşıyan Akdamar Kilisesi, Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında inşa edilmiştir. Kilise, 2005 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının ardından 2007 yılında uluslararası bir törenle 'anıt müze' olarak yeniden açılmıştır.

Van Muradiye’de Kaçak Balık Avlayan Şahsa 8 Bin 918 TL Ceza Van Muradiye’de Kaçak Balık Avlayan Şahsa 8 Bin 918 TL Ceza

Tarihi Akdamar Kilisesi'nde, 95 yıl aradan sonra ilk ayin 19 Eylül 2010'da gerçekleştirilmişti. O tarihten bu yana her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izinleriyle düzenlenen ayin, bu yıl yarın 12. kez yapılacak. Ayin için hazırlıklar sürerken, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Patrik Yardımcısı Rahip Kaspar Garabetyan, Van'a gelerek Vali Ozan Balcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ayinle ilgili detaylar ve hazırlıklar ele alındı.

Muhabir: Halit Aydın