Van Büyükşehir Belediyesi hafta sonu serinlemek için Van Gölüne giden vatandaşları yasaklı alanlara karşı uyardı. Büyükşehir Belediyesine bağlı su altı arama ve kurtarma ekipleri olası tehlikelere karşı Van Gölü sahillerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Van’da geçtiğimiz günlerde Tuşba İlçesine bağlı Çarpanak adası mevkiinde meydana gelen boğulma vakaları sonrası belirli alanlarda yüzme yasağı getirdi. Yasak kapsamında denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi boğulmak üzere olan iki vatandaşı kurtararak kafasından yaralanan bir vatandaşı da kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Yasaklarla ilgili Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, son bir hafta içerisinde devriye yaptığı noktalarda boğulma tehlikesi geçiren iki yurttaşı kurtarırken, yüksek bir noktadan göle atlarken kafasından yaralanan bir yurttaşa da acil müdahalede bulunarak sağlık ekiplerine teslim etti. Dikkat edelim! Lütfen göle girmenin tehlikeli ve yasak olduğu noktalarda suya girmeyelim” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Güneş Karabulut