Van Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin merakla beklenen olağan genel kurulu ve başkanlık seçimi yarın (9 Nisan 2025 Çarşamba) gerçekleştirilecek. Seçimde mevcut başkan İsa Berge, Metin Aras'ın karşısında yeniden aday olarak yarışacak. Van esnaf ve sanatkarları için büyük önem taşıyan bu seçim, İskele Caddesi üzerindeki İskele Sahili'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yapılacak. Oy kullanma işlemleri sabah saatlerinde başlayacak ve gün boyu devam edecek.
Van Esnafı Kimi Seçecek?
Edinilen bilgilere göre, mevcut başkan İsa Berge, kooperatifin son dönemdeki faaliyetleri ve gelecek projeleriyle esnafın güvenini tazelemek isterken, rakibi Metin Aras ise yeni bir vizyon ve farklı projelerle başkanlık için yarışacak. Seçimin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.
Van Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bölgedeki esnaf ve sanatkarlara uygun koşullarda kredi imkanı sağlayarak onların gelişimine önemli katkılar sunuyor. Bu nedenle yarınki seçim sonuçları, Van ekonomisi ve esnaf camiası için yakından takip edilecek.
Seçim sürecinde her iki adayın da esnafla bir araya gelerek projelerini ve hedeflerini paylaştığı öğrenildi. Yarınki genel kurulda kooperatif üyeleri, gelecek dönemde kendilerini temsil edecek başkanı belirlemek için sandık başına gidecek.