Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) Hava Tahmin Raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Van’da sağanak yağış bekleniyor.  Van Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Van dahil 9 il için sarı uyarı yapıldı.

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM VE HEYALAN RİSKİNE DİKKAT

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.07.2024 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Van'ın güney ve doğusu ile  Muş illerinin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Van için “Sarı Kod” uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu yağmurlu olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın kuzeyli ve doğulu yönlerden orta, zaman zaman sert rüzgar şeklinde, yağış anında kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir.

Van’da gümrük kaçakçılığı operasyonu Van’da gümrük kaçakçılığı operasyonu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklar karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

9 İL İÇİN SARI UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.07.2024 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Van'ın güney ve doğusu ile Bingöl ve Muş illerinin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Muhabir: Adil Harmancı