Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van’daki kent meydanının demir bariyerleriyle kapatılmasına tepki gösterdi.

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Seyfullah Şağban Atandı Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Seyfullah Şağban Atandı

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kant park polis noktasına döndü. Bariyerler ile kapatılan alanda park edilen otobüsler ise zeminin zarar görmesine neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit kentin yapısına zarar veren uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Gülcan Kaçmaz Sayyiğit açıklamasında, “Kent meydanları ne için vardır ne için var olmalıdır?  Kent sakinleri için bir buluşma, toplanma alanıdır. Ama Van’da bu yanlış anlaşılmış durumda. Adeta polisin toplanma alanına çevrilmiş, tabi halk da gelmesin diye demir bariyerlerle bir güzel de kapatılmış.  Esnafımız bundan rahatsız. Halk rahatsız ve insanlar oradan geçmek bile istemiyor. Bu uygulamaya bir son verilmeli. Kent meydanını kuşatmak, görülmüş bir şey değil. Van halkına bunu reva gören zihniyeti kınıyoruz.  Bırakın da kent meydanı gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve hatta kuşlar için bir buluşma alanı olsun. Kent meydanını rahat bırakın” dedi.

Muhabir: Adil Harmancı