VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar

Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt, Van’da çözülemeyen uçak sefer sayıları ve bilet fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunarak yetkililere tepki gösterdi.

Van’da turizmin en yoğun olduğu dönemde uçak sorunu devam ediyor. Yıllardır yaşanan lobi eksikliği, kurum ve derneklerin sessizliği kentte uçak sefer sayılarının düşmesine neden olurken aynı zamanda bilet fiyatlarının da yurt dışı ile aynı düzeyde artmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İş İnsanı Bozkurt yetkililere tepki göstererek Van adına bir çalışmanın yapılmadığını belirtti.

“MUHATTAPLAR DUYARLI DEĞİL”

Bozkurt, “Van’ın uçak sorunu artarak devam ediyor ve bu durum, Van’ın gerçek sorunlarıyla ilgilenen kimsenin olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Van’da neredeyse herkesin ve her kurumun kendine göre suni bir gündemi var; ancak 2020 yılından beri süregelen uçak problemi bir türlü çözülemiyor. Van milletvekilleri, Van Valisi ve konunun diğer muhatapları maalesef bu konuda yeterince duyarlı değiller. Bu ilgisizlik, Van’ın gerçek sorunlarına çözüm bulunmasını imkânsız hale getiriyor” dedi.

“VAN’DA DÜŞÜYOR, TRABZON’DA YÜKSELİYOR”

Van’da uçak sefer sayıları düşerken Lobisi en sağlam illerden biri olan Trabzon’da uçak sefer sayılarının arttığını belirten Bozkurt, “Hatırlarsanız, kısa bir süre önce "Van TSO öncülüğünde" uçak seferlerinin azlığını protesto etmek amacıyla "Uçamıyorsak yürürüz" adı altında bir yürüyüş programı düzenlendi. Ancak bu yürüyüşten sonra Türk Hava Yolları (THY) galiba Van’a şu mesajı verdi: “Siz iyi yürüyorsunuz, yürümeye devam edin.” Çünkü bu protestonun ardından Trabzon’a yapılan uçuşlar artırıldı. Nüfusu 825 bin olan Trabzon’da yurtiçi seferler günde 22’den 32’ye, yurtdışı seferler ise 5’ten 11’e çıkarıldı. Yani Trabzon’a her gün toplamda 43 uçak inip kalkıyor” diye konuştu.

“SEFERLER VAN’A YETMİYOR”

Yetkililerin Van’a karşı ilgisiz olduğunu ve bu nedenle kentin gerilediğini söyleyen Bozkurt, “Van TSO uçak sefer sayıları ile ilgili Trabzon ile Van’ı karıştırmış olmasın? Çünkü hatırlarsanız, o yürüyüşten önce Van TSO Başkanı bir TV programında "Van’a günde 52 uçak inip kalkıyor." demişti. Devamında da "Ayıptır, bir dönüp kendimize bakmamız gerekiyor. Uçaklar neredeyse boş gidip geliyor." diye eklemişti. Ancak Van TSO Başkanı, söz konusu yürüyüşte kendini düzeltme gereği duydu. Birkaç defa üstüne basa basa "Van’a günde 10 ile 12 uçak inip kalkıyor. Bu da Van’a yetmiyor. Van’ın uçak problemini çözün, beyler." diye belirtti. O yürüyüşün tek kârı, bu düzeltme oldu. Oysa ki, Van’ın herhangi bir caddesinden ya da sokağından 7’den 70’e kimi çevirirseniz çevirin, herkes bilir ki, 4 yıldan beri Van’a günde sadece 10 ile 12 uçak inip kalkıyor. Şimdilerde ise bu sayı 8 ile 10’a düşmüş durumda. Maalesef, seçilen ve atanan yetkililerin Van’a ilgisi bu kadar sınırlıysa, Van’ın geleceği de ancak bu kadar olur” şeklinde konuştu.

Muhabir: Kamuran Demir