Van Valiliği, bölge genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Açıklamada, bu tür hava koşullarının sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara yol açabileceği ifade edildi. Özellikle Van Gölü'nde oluşabilecek kuvvetli rüzgarların tehlikeli olabileceği vurgulandı.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Valilik, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını, yetkililerin uyarılarına uymalarını tavsiye etti. Açıklamada, "Bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin yerel olarak sağanak ve aralıklı kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım ve yağış geçişleri esnasında Van Gölü'nde oluşması muhtemel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur" denildi.

Muhabir: Yeşim Aşan