Van Valiliği Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale ilçelerinde meydana gelecek sağanak yağış nedeniyle uyarı da bulundu. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar ve benzeri tehlikelere karşı vatandaşların tedbir alması gerektiği yazılı açıklamada yağışların kısa sürede bölgeyi terk edeceği bildirildi.

Van merkez ve ilçelerinde hava nasıl olacak (Van 5 günlük hava durumu) Van merkez ve ilçelerinde hava nasıl olacak (Van 5 günlük hava durumu)

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Uydu ve Radar görüntüsünden alınan son görüntülere istinaden, İlerleyen saatlerde Van ilinin doğu ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.  Yağışların akşam saatlerinde Van ilinin geneli ve Bitlis'in doğu ilçelerinde etkisini göstereceği tahmin edilmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Yeşim Aşan