1 milyonun üstündeki nüfusa ve bölge illerine hizmet veren Van'a Şehir Hastanesi projesinden sonra bir hastane müjdesi daha verildi. İpekyolu Bostaniçi Mahallesine yeni yapılacak devlet Hastanesi'nin proje ve zemin etüt çalışması yapılırken Van il sağlık müdürü Muhammed Tosun, Sağlık Bakanlığı mühendisleri ve hastaneyi yapacak firma yetkilileri hastanenin yapılacağı alanda değerlendirmelerde bulundu.

Van İl sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Muhammed TOSUN, Hizmet Başkanlarımız ve Bakanlığımızın Mühendisleri ile firma yetkilileri ile hastanenin yapılacağı alanda değerlendirmeler yapıldı” ifadelerine yer verildi .

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Yeni devlet hastanesinin, bölgenin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacağı ve hastaların daha modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti alacağı belirtiliyor. Hastanenin, sağlık altyapısını güçlendirmek ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirileceği ifade edildi. Proje detayları ve inşaat süreciyle ilgili bilgilerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

Muhabir: Güneş Karabulut