Van’ın tanınan Acar ve Çalım aileleri, DEM Parti’nin arabuluculuğuyla barış yaptı. 26 Mart 2025 tarihinde yaşanan kavga, Mahmut Dindar ve kanaat önderlerinin çabalarıyla son buldu.
Van Milletvekili Mahmut Dindar’ın öncülüğünde gerçekleştirilen barış görüşmeleri, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, barış komisyonu ve kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla olumlu sonuçlandı. Taraflar, yapılan görüşmeler sonucunda barışmaya karar verdi.
Barış törenine katılan Mahmut Dindar, “Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hep birlikte çalışmalıyız” diyerek, barışın ve kardeşliğin önemine dikkat çekti. Aileler arasındaki husumetin sona ermesinden duydukları memnuniyeti belirten barış komisyonu ve kanaat önderleri de olumlu sonuçtan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Barış törenine, ailelerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.