Van'ın Edremit ilçesinde ikamet eden 3 kardeşten biri olan Zal Kiyat (4) arkadaşlarıyla top oynarken kale direğinin üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Vatandaşlar belediye ihmali nedeniyle kazanın yaşandığını belirtirken Edremit Belediyesi alanın Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürlüğü yetki alanında olduğunu açıkladı.

Erdemkent Mahalle Muhtarı Suna Kotan " Olay geçtiğimiz günlerde öğle saat 13 sıralarında meydana geldi. Zal Kiyat oyun oynamak için dışarı çıktığını fakat maalesef kale direğinin üstüne düştüğünü öğrendik. Parkın bakımını Belediye olmak üzere kimse üstlenmiyor. Konunun takipçisi olacağız " dedi.

Van KOSGEB nerede, nasıl gidilir? Van KOSGEB nerede, nasıl gidilir?

“BELEDİYEMİZ SORUMLULUĞUNDA DEĞİL”

Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise “Geçtiğimiz günlerde Erdemkent Mahallemizde yapımı devam eden Millet Bahçesi'nde meydana gelen talihsiz olayda, kale direğinin üzerine devrilmesi sonucu Zal Kiyat isimli çocuğumuzun hayatını kaybetmesi hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Edremit Belediyesi olarak ailenin acısını en içten dileklerimizle paylaşıyor, taziyelerimizi sunuyoruz. Sosyal medya ve bazı haber mecralarında, kazanın belediyemizin ihmali sonucu gerçekleştiği yönünde iddialar yer almıştır. Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, söz konusu Millet Bahçesi'nin yapımı ve güvenlik tedbiri işlemleri belediyemiz sorumluluğunda olmayıp, Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürlüğü'nün yetki alanındadır. Edremit Belediyesi olarak, benzer kazaların tekrar yaşanmaması için yetki alanımızda olan diğer parklarda gerekli tüm tedbirleri ivedilikle almış bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Adil Harmancı