Taş Ustalığına Dededen Gelen Sevgi Taş Ustalığına Dededen Gelen Sevgi

Van Valisi Ozan Balcı, 2024 yılı Eylül ayına ait asayiş değerlendirmesini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Van Valiliği'nde yapılan açıklamaya, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan katıldı.

Huzur ve Güven İçin Kesintisiz Çalışmalar
Vali Balcı, Van’da huzur ve güvenliğin sağlanması için tüm kolluk kuvvetlerinin aşkla çalıştığını belirterek, vatandaşların huzuru için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. “Van halkının huzuru ve güvenliği için polisimiz, jandarmamız, hudut birliklerimiz ve sahil güvenlik ekiplerimiz 7/24 çalışıyor. Vanlı hemşehrilerimizin destekleriyle güvenliğimiz daha da güçlü hale geliyor,” dedi.

Eylül Ayı Asayiş Raporu
Vali Ozan Balcı, il genelinde Eylül ayında yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaştı. Toplamda 1.612 olaya müdahale edilerek olayların yüzde 97’sinin aydınlatıldığını belirtti.

Terörle Mücadele Faaliyetleri
Terörle mücadele kapsamında, Van Jandarma Komutanlığı'nın başarılı çalışmaları sayesinde 24 Eylül’de Çatak ilçesi Andiçen kırsalında bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca, 34 operasyonda 53 kişiye adli işlem yapılırken, 7 kişi tutuklandı.

Asayiş Olaylarında Azalma
Kolluk kuvvetlerinin yoğun çalışmaları sonucu, hırsızlık olaylarında yüzde 37 azalma sağlandı. Ancak kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 19 ve dolandırıcılık olaylarında yüzde 72 artış olduğu belirtilerek, bu suçlara yönelik önleyici çalışmaların hızla devam ettiği vurgulandı.

Aranan Şahısların Yakalanmasında Rekor Artış
Eylül ayında aranan şahısların yakalanmasında yüzde 239 oranında artış yaşandı. 1.199 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

Trafik Denetimleri Sıkılaşıyor
Eylül ayında 440 trafik kazası meydana gelirken, 326 kişi yaralandı, 2 vatandaş hayatını kaybetti. Trafik kazalarını önlemek amacıyla 123.144 araç kontrol edilirken, 1.214 sürücüye ve 13.397 araca ceza kesildi. 575 araç trafikten men edildi.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele
205 operasyonda 107 organizatör hakkında işlem yapılırken, 742 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadele kararlılıkla sürdürülüyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele
Narkotik suçlarla mücadelede 140 operasyon düzenlenerek 171 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda toplam 38 kg 916 gr esrar, 98 kg 110 gr metamfetamin, 5.467 adet sentetik ecza gibi uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele
Uyuşturucuyla mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 15 etkinlikte, 195’i anne/anne adayı olmak üzere 523 kişiye bilgilendirme yapıldı.

Vali Ozan Balcı, Van’ın güvenliğini ve huzurunu korumak için yapılan çalışmalara destek veren tüm Van halkına teşekkür etti.

Kaynak: Haber Bülteni