Van'da artan maliyetler, halk ekmek fiyatlarına zam olarak yansıdı. Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık'ın yaptığı açıklamayla yeni fiyat tarifesi resmen duyuruldu.

Vanlı Yazar Albert Yetkin, 'Toni Derste' Kitabıyla IWA 2024'te Altın Madalya Kazandı Vanlı Yazar Albert Yetkin, 'Toni Derste' Kitabıyla IWA 2024'te Altın Madalya Kazandı

Güncellenen Fiyatlar:

Halk Ekmeği: 6,75 TL (Önceki fiyat: 6 TL)
Normal Ekmek: 8 TL (Önceki fiyat: 7 TL)
Bu zammın ardından, Van'da halk ekmeği fiyatları Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde de geçerli olacak şekilde güncellendi. Şubat ayında alınan zam kararı, gecikmeli olarak uygulanarak, artan maliyetlerin ekmek fiyatlarına yansıtılması sağlandı.

Sabri Işık, artan üretim maliyetlerinin, ekmek fiyatlarına zam yapma zorunluluğunu doğurduğunu belirtti. Girdi maliyetlerindeki artışlar, ekmek üreticilerini zora sokarken, zam kararı halk ekmeği fiyatlarını da etkiledi.

Van'da ekmek fiyatlarındaki bu artış, vatandaşlar arasında tartışma konusu olurken, yetkililer, artan maliyetlerin etkilerini hafifletmek adına bu tür düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Muhabir: Yeşim Aşan