Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Ömer Tanış, çevredeki görüntü kirliliğine son vermek için ilginç bir çözüm buldu. Genellikle argo ifadeler, ideolojik yazılar ve parti sloganlarıyla dolu olan mahalle duvarlarına alternatif bir yaklaşım getiren Tanış, bahçe duvarına çarpım tablosunu yazarak dikkat çekti.

Cevdet Paşa Mahallesi'nde yaşayan Tanış, bahçesinin duvarına sürekli yazılan rahatsız edici yazılardan sıkılınca farklı bir yöntem denemeye karar verdi. Duvar yazılarını defalarca silmesine rağmen her seferinde yeni yazılarla karşılaşan Tanış, özellikle çevredeki iki okulun öğrencilerine faydalı olabilecek bir fikir geliştirdi. Kırtasiyeden aldığı çarpım tablosu şablonunu boyayarak bahçesinin duvarına uygulayan Tanış, böylece hem görüntü kirliliğini engelledi hem de öğrencilere matematik öğretmeyi amaçladı. Ömer Tanış’ın çarpım tablosu projesi, sosyal medyada kısa sürede beğeni topladı. Duvar yazılarından şikâyetçi olan mahalle sakinleri, bu yaratıcı fikri takdir etti. Tanış, "Her gün bu yazıları silmekten yoruldum. Hem mahallemize hem de öğrencilere faydalı olacak bir şey yapmaya karar verdim. Çarpım tablosunu duvara yazınca artık kimse buraya yazı yazmıyor ve öğrenciler de faydalanıyor" dedi.

"Öğrenciler İçin Faydası Olacağını Düşündüm"

Tanış, "Bahçemizin duvarı sürekli yazılarla doluyordu. Sonunda çarpım tablosunu yazmak aklıma geldi. Hem çocuklara faydalı olacağını hem de bu sayede duvarların artık yazılarla kirlenmeyeceğini düşündüm" diyerek, projesinin arkasındaki düşünceyi anlattı.

"Bir Öğrenciye Bile Faydamız Dokunsa Ne Mutlu"

Sokağındaki öğrenci trafiğinin yoğun olduğunu belirten Tanış, "İki okulun arasında kaldığımız için çok sayıda öğrenci buradan geçiyor. Eğer bir öğrenci bile bu çarpım tablosunu öğrenirse ne mutlu bize. Hatta bazı öğrenciler sınav zamanlarında burada ders çalışmayı düşünüyor" dedi. Bahçe duvarında çarpım tablosunu gören öğrenciler, okula gidip gelirken bu tablodan faydalandıklarını ve bu yaratıcı fikri beğendiklerini dile getirdi. Öğrenciler, bu sayede matematiği daha kolay öğrenmeye başladıklarını ifade etti.

Muhabir: Kamuran Demir