Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1453'üncü yıl dönümü münasebetiyle Van İl Müftülüğü öncülüğünde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temalı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Van İl Müftülüğünce Kent Meydanında Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Her yıl belirlenen tema çerçevesinde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamberimizin tema ile ilgili özelliklerini etraflıca ele alarak tanıtıyor. Bu yıl 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' temasıyla Van Kent Meydanı’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ulu Cami Müezzini İsmail Akdoğan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte kaside ve mevlit okundu.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Programda konuşan Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Dünyanın bozuk çarkına çomak sokmak, toplumun yozlaşmış durumunu durdurmak ve dünyanın zülüm üstüne kurulmuş düzenini yıkmak için İslami ve insanı değerler taşıyan kişilere ihtiyacımız var. Bu çerçevede peygamberimiz cahiliye döneminden Asr-ı saadet dönemine Allah'ın izniyle vesile oldu. Peygamberimizin manevi şahsiyeti bu olgunluğa nasıl geldi? Onu takip eden insanlar nasıl bir ilham kaynağından istifade ettiler ki her biri göklerde birer yıldız olup dünyanın farklı yerlerinde etraflarını aydınlattılar. Tüm bunların kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'den ilham aldılar. Kur'an-ı Kerim'in insan inşası ilimle, irfanla ve hikmetle olmuş” dedi.

Program daha sonra ilahi eşliğinde sona erdi.

Muhabir: Kamuran Demir