Van Valisi Ozan Balcı, şehrin eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla devam eden okul inşaatlarını yerinde inceledi. Vali Balcı, anaokulları, ilkokullar ve olgunlaşma enstitüsü projelerinin yapım aşamasına dair detayları görmek ve süreci değerlendirmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve yüklenici firma yetkilileriyle bir araya geldi.

Vali Balcı, inşaat alanlarında yaptığı ziyaretlerde, projelerin ilerleyişi hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkilileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Aras’tan projelerin güncel durumu, tamamlanma süreçleri ve olası aksaklıklar hakkında bilgi aldı.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Vali Balcı, kısa süre içerisinde tamamlanacak olan okulların, Van ilinin eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, eğitimde kalitenin artırılması ve öğrenci kapasitesinin genişletilmesi adına bu projelerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, inşaat süreçlerinin hızlı ve kaliteli bir şekilde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

İncelemelerin ardından Vali Balcı, inşaatların Van'a eğitim alanında önemli yenilikler ve fırsatlar sunacağını belirterek, bu tür projelerin şehrin eğitim altyapısına olan katkısını vurguladı. Yapımı devam eden okulların, öğrencilerin daha iyi eğitim koşullarında öğrenim görmelerine olanak sağlayacağını söyledi.

Muhabir: Güneş Karabulut