Türkiye’nin orman fakiri illerinin başında gelen Van'da, kentteki kamu hizmetlerinin yetersizliği eleştirilerin odağına oturdu. İş İnsanı Feridun Irak, Van'daki mevcut kurumların ve belediyelerin varlığının, kentteki temel hizmetlerin sağlanmasında yetersiz kaldığını belirtti.

Feridun Irak, 36 yıldır Van'da bir Orman Müdürlüğü olmasına rağmen, şehirde orman alanlarının neredeyse yok denecek kadar az olduğunu vurgulayarak, bu duruma serzenişte bulundu. “Orman Müdürlüğü var ama orman yok” diyen Irak, bu çelişkinin Van’daki kurumların etkinliği konusunda ciddi soru işaretleri yarattığını ifade etti.

Irak ayrıca, Van’da belediyeler ve diğer resmi kurumların varlığına rağmen, şehirde otopark, hijyen ve denetim gibi temel hizmetlerin eksikliğinden şikayetçi oldu. Vanlı vatandaşların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu durumun, şehirdeki kamu hizmetlerinin yetersizliği konusundaki eleştirileri de beraberinde getirdiğini belirtti.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Van’ın, orman varlığı bakımından Türkiye’nin en fakir illerinden biri olduğuna dikkat çeken Irak, şehirdeki bu ve benzeri hizmetlerin sağlanması gerektiğini ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirme konusunda daha aktif olmaları gerektiğini ifade etti. Irak, Van’ın gelişmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için kurumların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Yeşim Aşan