Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL

Van'ın hemen hemen her sokağında ve caddesinde kaldırım işgalleri defalarca gündeme getirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmazken buna birde park işgali eklendi. Vatandaşların ortak kullanması gereken parklarda akşam saatlerinde gelişi güzel bırakılan masa sandalyelerle seyyar satıcılar vergisiz saltanat kuruyor.

 Yayalara ait olan kaldırımlar, esnaflar ve sürücülerin işgaline uğramaya devam devam ederken, defalarca gündeme getirilmesine rağmen sorununun çözüme kavuşturulamaması ise, tepkilere neden oluyor.

Kent genelinde esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgahlar açarken, kentin birçok noktasında ise duyarsız sürücüler araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park ediyor. Bunun yanı sıra kentin en kalabalık caddeleri üzerinde açılan lokanta ve kahvehaneler, kaldırımlara attıkları masa ve sandalyelerle kaldırımları işgal etmeye devam ediyor. Alışkanlık haline gelen kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırımları kullanamazken, defalarca haber yapılarak gündeme getirilmesine rağmen soruna çözüm bulunmaması ise tepkilere neden oluyor. Vatandaşların kullandığı kaldırımlar tuhafiyeden inşaat malzemelerine, masa sandalyeden, meyve sebzeden çeşitli ürünlere ve araç parkına kadar işgal edilmeye devam ederken, kentin en işlek caddelerinde bile devam eden soruna göz yumulması ise tepki çekiyor.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Çarşılarımız, on yıldır düzenlenmeyi bekleyen bir keşmekeş içinde. Hindistan'daki pazar yerlerini andıran bu kaotik görüntü, her geçen yıl daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Esnafların, işgali artırarak sürdürdüğü bu düzensizlik, vatandaşların şikayetlerine rağmen çözümsüz kalıyor. Esnaflar, kaldırımları adeta kendi malıymış gibi kullanıyor; malzemelerini, sattıkları ürünleri diledikleri gibi diziyorlar. Hatta bazıları, kaldırımla yetinmeyip yol kenarını da işgal etmiş durumda. Çayevleri, kaldırımları ve parkları, sanki kendi tapulu mülkleriymiş gibi kullanırken, manavlar kamyonet dolusu sebze ve meyveyi kaldırımlara yığıyor. Ancak sorun sadece işgalle sınırlı değil. Kaldırımlardaki çöp kutuları bile sökülmüş durumda, sokaklar izmarit, ambalaj atıkları ve çöplerle dolup taşıyor. Lokanta, fırın, market, kafe, giyimci, ayakkabıcı ve hırdavatçılar; yani her türden esnaf, şehrin düzenini bozan ve kirleten bu işgalleri sürdürüyor. Bu rezaletin sorumluları ise göz yuman ve müdahale etmeyen belediyeler olarak görülüyor. Vatandaşların on yıllık şikayetlerine rağmen, bu manzaralar artarak devam ediyor. Peki, kimler neden, nasıl ve niçin bu duruma göz yummaya devam ediyor” dedi.

Muhabir: Halit Aydın