Van’da her yıl olduğu gibi, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte uçak seferlerinde azalma yaşandı. Ancak sezonun kapanmasıyla birlikte sefer sayıları yeniden artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Vanlı vekilin girişimleri sonucunda sefer sayıları artırılsa da, vatandaşlar bu durumu bir lütuf olarak görmüyor.

VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar

"Bu Artış Lütuf Değil"

Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt, bu duruma tepki göstererek, “Umarım yanılırım ama tecrübelerimiz bu konuda pek iyi değil. İnanın, bu tür konularda yanılmayı çok isterim, belki de en çok yanılmak isteyenlerden biriyim! Ancak basınımıza naçizane bir tavsiyem var: 'Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım!' Yani, bir müjdenin duyurulmasından önce, projesini ve uygulamasını görüp öyle müjdelemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü Van olarak bu konuda çok acı tecrübelerimiz var. Sadece müjdelerle kalıyoruz! Bugüne kadar neredeyse hiçbir müjde pratik hayata geçmedi. İnşallah bu yeni müjde de, 14 yıldır bitmeyen ve her yıl tamamlanacağı müjdelenen 'Van Çevre Yolu' gibi olmaz!

Bir de, 2-3 uçak artışı nedir ki? Nüfusu bizim üçte ikimiz kadar olan Trabzon’a günde 43 uçak inip kalkıyor. Van’a ise hala günde sadece 8-10 uçak inip kalkıyor. 2-3 uçak eklense ne olur, eklenmese ne olur? Bu artışı bir lütuf gibi sunabilirler, çünkü bu iş onları etkilemiyor. Zira tüm uçaklarının VIP koltukları zaten beyefendilerin emrinde! Halkın durumu onların umurunda mı?” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halit Aydın