Van Haber

Van'da TÜVTÜRK Muayene İstasyonu Yetersiz

TÜİK tarafından alınan verilere trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 224 olan Van'da, tek bir araç muayene istasyonu olması, büyük sıkıntılara neden oluyor.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan verilere trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 224 olan Van'da, tek bir araç muayene istasyonu olması, büyük sıkıntılara neden oluyor.

Van’da bulunan TüvTürk muayene istasyonlarının sınırlı kapasitesi, özellikle ticari araç sahipleri için büyük bir sorun teşkil ediyor. Şu an sadece Tuşba ve Erciş ilçelerinde hizmet veren muayene istasyonları, yoğun talebi karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu durum, araç sahiplerinin uzun süreler beklemesine ve zaman kaybetmesine neden oluyor.

KOMŞU İLLERDE DURUM FARKLI

Van’ın muayene istasyonlarının sınırlı kapasitesi, komşu illerle karşılaştırıldığında daha da dikkat çekici hale geliyor. Malatya ve Elazığ gibi illerde 6, Erzurum’da ise 4 araç kapasiteli istasyonlar bulunurken, Van bu alanda geri kalmış durumda. Ticari araç sürücüleri, araç muayeneleri için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

KAPASİTE ARTIRIMI VE YENİ İSTASYON TALEBİ

Van’daki araç sahipleri ve esnaf, yetkililere seslenerek TüvTürk muayene istasyonlarının kapasitesinin artırılmasını ve Edremit gibi merkezi bir lokasyonda yeni bir muayene istasyonunun kurulmasını talep ediyor. Kapasite artırımı talebini dile getiren Vedat Özgür, Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili kurumlarla irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti. Van’daki mevcut muayene istasyonlarının yetersizliği, sadece sürücüler için değil, ticari faaliyetleri de olumsuz etkiliyor. Yeni istasyonların açılması ve kapasitenin artırılması için halkın desteğiyle daha geniş bir hareketin başlatılması gerektiği ifade etti.

"SOĞUK HAVADA SAATLERCE KUYRUKTA BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren sürücüler, "Randevu saatinden bir kaç saat önce buraya geliyoruz. Ancak belirtilen saatte aracımız muayeneye alınmıyor. Hem kayıt esnasında, hem personel eksikliği hem de kanalların yetersizliği yüzünden saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Araç sayısı 86 bin 224 olan Van'da tek bir istasyonun olması, yetersiz kalıyor. Burada hemen hemen bir günümüz geçiyor. Soğuk havada saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Van gibi büyük bir şehirde hizmet veren tek araç muayene istasyonu var. Kış şartları göz önünde bulundurulduğunda soğuklarda dışarıda beklemek bir çile. Bunun yanı sıra ciddi bir zaman kaybımız var. Bu zaman kaybının ortadan kaldırılması ve sistemin hızlı işlemesi gerekiyor. Van büyük bir şehirdir. Şehir merkezinde 1 tane TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu yetmiyor. Merkezde en az 3 tane istasyonun olması gereklidir" ifadelerini kullandı.