Van Haber

Van'da Zamana Meydan Okuyan Düğün! Gelin At Üzerinde Babaevinden Alındı

Van'ın Hacıbekir Mahallesi, geleneksel bir aşiret düğününe ev sahipliği yaptı. Zamana meydan okuyan bu düğünde, gelin at üzerinde, davul zurna eşliğinde babaevinden alınıp düğün alanına getirildi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde, artık unutulmaya yüz tutan atlı gelin alma geleneği dünya evine giren genç çift tarafından yeniden yaşatıldı.

Gelin alma merasimini atla ve davul zurna eşliğinde gelin evine gelen damat ve yakınları, gelini at üstünde ilçe sokaklarında dolaştırarak ilgi odağı oldu.

Kına gecesinin ardından damat ata binerek arkadaşlarıyla gelin almaya gitti. Baba evinden çıkartılmasından sonra gelin, ata binerek damat ve yakınları ile birlikte ilçe sokaklarında tur attı. At üzerinde gelinin dolaştığını gören Vanlılar da cep telefonları ile fotoğraf ve görüntü çekerek nostaljik anları ölümsüzleştirdi.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi, geleneksel bir aşiret düğününe ev sahipliği yaptı. Zamana meydan okuyan bu düğünde, gelin at üzerinde, davul zurna eşliğinde babaevinden alınıp düğün alanına getirildi. Geleneksel aşiret düğünlerinde olduğu gibi, bu düğün de büyük bir coşkuyla kutlandı. Gelin at üzerinde düğün alanına gelirken, davul zurna sesleriyle etrafı şenlendirdi. Misafirler ve aile üyeleri, bu özel anı coşku ve mutlulukla karşıladı.