Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Doğu Şirketler Grubu ve VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu son zamanlarda inşaat harcamalarına yapılan zam kararına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti. Vatandaşların Van’da artık ev sahibi olma hayalinin de zamlara takıldığını belirten Kandaşoğlu gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Van’da son günlerde yüzde 25 zam oranının kaldırılmasıyla birlikte ev fiyatları yüzde yüz arttı. Asgari ücretle aile geçindiren kiracılar yeni ev arayışına girerken inşaat harcamalarına yapılan zam oranı ise ev alma hayalini de yarıda bıraktı. Yüzde 25’lik zam oranının kaldırılmasıyla fırsatçılık yapan ev sahipleri vatandaşları evsiz bırakmaya devam ediyor. Eğitimde 75, milli gelirde 79, ekonomi de 78, gelişmişlikte 70. Sırada yer alan Van, Fırsatçılıkta ise 3. Sırada yer alıyor.

Konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunan İş İnsanı Kandaşoğlu, “Kalkınmada öncelikli yöreler ve teşvikli iller listesinde 48. sırada yer alan Van, her yönüyle sorun ve sıkıntılarla boğuşmaktadır. Türkiye’nin hiçbir ilinde bitmeyen çevre yolu, stadyum, otogar ve hava meydanı terminal kompleksi yoktur. Van'da ise bu projelerin tamamı hala tamamlanmamıştır. Şehirde eksik olan birçok yatırım bulunmakta ve son iki üç yıldır, İranlı turistler dışında ekonomide ciddi bir durgunluk yaşanmaktadır. İnşaat sektöründe az da olsa bir hareketlilik gözlenmektedir. Ancak ne yazık ki belediyelerin inşaat harcamalarına getirdiği %100/%20 zammı, ayakta kalma mücadelesi veren bu sektörü bitme noktasına getirecektir. Bu zam gerçekten kabul edilebilir bir oran değildir. Özellikle dar gelirli ve yeni evlenip ev yapmak isteyen insanlar zaten zor durumdayken, bu zamlar işleri daha da zorlaştıracaktır. Van Büyükşehir Belediyesi'nin bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir” dedi.

Muhabir: Yeşim Aşan