Van Haber

Vanlı Kadın Muhtardan haklı sitem: Hiç kimse bu kirliliği hak etmiyor

Van İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam kaldırım kenarına gelişi güzel atılan çöp yığınları ile ilgili esnaf ve vatandaşlara sitem ederek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Van İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam kaldırım kenarına gelişi güzel atılan çöp yığınları ile ilgili esnaf ve vatandaşlara sitem ederek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Van’da düzensiz çöp bırakma gün içinde çöp poşeti yerine gelişi güzel cadde ve sokaklara çöp atılması insan sağlığını tehdit etmenin yanında birde çevre kirliliğine neden oluyor.

“DUYARLI DEĞİLİZ”

Van İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam konuyla yaptığı açıklamada, “Sokakları dolaşıyorum, isyan etmemek mümkün değil. Çöp konteyneri boş, içine atsan elin mi yapışır? Esnaflar, poşet parası vermemek için gelişigüzel çöplerini sokağa atıyor. Sen o işyerinden para kazanıyorsun, çöpleri poşetleyip akşam dışarı çıkarsan iflas etmezsin! Kurumların, belediyenin eksikleri var, yok demiyorum! Eleştirimi de yapıyorum. Tek taraflı bu sorunlar bitmez. Duyarlı değiliz, çevreye ve insana saygımız yok. En önemlisi kendimize saygımız kalmadı maalesef. Bebeğimizin bezini camdan dışarı atıyoruz, ayıp değil mi” dedi.

BAHÇIVAN'I ARTIK KİRLETMEYİN

Sağlam açıklamasının devamında, “Bina görevlisi arkadaşlarla tek tek konuşmaya çalışıyorum. El birliği ile bir şeyler yapmalıyız. Hiç kimse bu kirliliği hak etmiyor. Sokaklar bizim yaşam alanlarımız. Lütfen Bahçıvan'ı artık kirletmeyin. Duyarlı insanlarımızı tenzih ediyorum. Sevgi ve saygılarımla” diye konuştu.