Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’de bulunan plajların tanıtımı yapıldı. Peki Van’da halk plajı var mı? Bakanlık tanıtımlarında Van yer aldı mı? Plajlarla ilgili detaylar haberimizde…

Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya platformları üzerinden tatili geçirmek isteyen vatandaşlar için bir plaj haritası yayınladı. Türkiye’nin farklı noktalarında plajlar bulunurken Van bu haritadan mahrum kaldı. Göle kıyısı olan ve bir çok ili geride bırakabilecek potansiyele sahip Van’da plaj olmaması turizm sektörünü de derinden etkiliyor.

Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Osman Nuri Yıldız, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın halk plajları, bu sıralar haber kanallarında tanıtım videolarıyla sıkça yer alıyor. Genellikle Antalya ve Muğla gibi denize kıyısı olan yerlerde bulunan bu plajlar ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuluyor. Peki, Van'da göle kıyısı olan yerlerde de bu tarz plajlar olamaz mı” dedi.

Van gölü kıyılarında tatil otelleri yapılarak denize sıfır iller gibi plajların yapılabileceğini söyleyen Yıldız, “Amik, Ayanis, Mollakasım, Edremit, Altınsaç ve İnköy gibi yerlerde halk plajlarının olması ne kadar güzel olurdu! Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan böyle bir talebimiz var” diye konuştu.

Muhabir: Güneş Karabulut