Van Haber

Zahir Kandaşoğlu'ndan Hisarcıklıoğlu'na Sitem

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası (VATSO-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na sert eleştirilerde bulundu

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası (VATSO-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na sert eleştirilerde bulundu. Kandaşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Van'a yapılan ziyaretle ilgili görüşlerini dile getirdi, yaşadığı vefasızlık nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Kendisinin yıllarca emek verdiğini ancak karşılığını göremediğini ifade ederek, "Bu süreçte hakkımı helal etmiyorum," dedi.

Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki Eksiklikler Dikkat Çekti

Kandaşoğlu, ayrıca Van ziyaretinde gözlemlediği önemli eksikliklere de dikkat çekti. İranlı turistlerin ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu vurgulayan Kandaşoğlu, Van Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçiş yapan turistlerin insani ihtiyaçlarını karşılayacak temel tesislerden yoksun olduklarını söyledi. "Tuvalet veya lavabo gibi ihtiyaçları karşılayacak bir düzenleme yapılmaması insanlık dışı bir durum. Madem ki Van'a geldiniz, neden 50 kilometre uzaklıktaki bu sorunu yerinde görmediniz?" diyerek tepki gösterdi.

Kandaşoğlu, Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinin 4 saat boyunca gereksiz etkinliklerle geçtiğini belirterek, "Düzenlenen ödül töreni ise hem beklentileri karşılamaktan uzaktı hem de yerel basında haber olmadı. Bu durum, törenin ne kadar etkisiz olduğunu gösteriyor," dedi.

TOBB'un Demokratik Yapısı Eleştirildi

Kandaşoğlu'nun bir diğer eleştirisi ise TOBB’un iç işleyişine yönelikti. Demokrasiyle seçilen meclis üyelerine söz hakkı verilmemesini ve seçimle gelmeyen yetkililerin etkili rollerde bulunmasını eleştirerek, "Bu durum, TOBB’un demokratik yapısının zayıfladığını ve şeffaflıktan uzaklaştığını gösteriyor. Biz, TOBB'un sadece gösteriş için değil, halkın ve üyelerin menfaatleri için çalışmasını bekliyoruz," diye konuştu.

Son olarak, gereksiz şovlardan ve israflardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Zahir Kandaşoğlu, samimi ve dürüst çalışmalarla ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması gerektiğini belirtti.