Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da martı Tag kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Yasal olmayan yollarla elde edilen gelirler gündem olurken Martı Tag kurucusu Oğuz Alper Öktem’in vergi paylaşımı tepkilere neden oldu. Martı Tag'ın paylaşımlı yolculukların vergilendirildiğini açıklamasının ardından, Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Martı Tag'ın hala yasal olmadığını belirtti. Erişim engeli için gerekçeli kararın beklendiğini ifade etti.

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuğun önünün açıldığı iddiasıyla sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı, “Mücadelemiz sonuç verdi. Maliye Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Paylaşımlı yolculuk resmi olarak vergilendirildi. Devletimiz 200 bin ocağı söndürmez demiştik. Önümüz açıldı. Hayırlı olsun” paylaşımı sonrasında Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, “Sürekli kamuoyunu yanıltarak aynı algıyı yapmaya çalışıyorlar. Martı Tag hala yasal değil” dedi.

İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı

"MARTI TAG YASAL DEĞİL"

Emin Tuğrul, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Martı Tag’a açtığı dava sonucunda platforma erişim engeli getirildiğini, ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) mahkemenin gerekçeli kararını beklediğini ifade etti. Tuğrul, “Paylaşımlı yolculuğun vergilendirilmesi, Martı Tag’ın yasal olduğunu göstermez. Vergi ödemek, yasal olmak anlamına gelmez” dedi.

GEREKÇELİ KARAR BEKLENİYOR

Adli tatil nedeniyle mahkemelerde işlem yapılamadığını belirten Tuğrul, önümüzdeki hafta mahkemeden gerekçeli kararın çıkmasını umduklarını söyledi. “Gerekçeli karar çıktığında Martı Tag’a erişim engeli getirilecektir” diyen Tuğrul, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun konuyu takip ettiğini belirtti.

VERGİ VE YASAL DURUM ARASINDAKİ FARK

Tuğrul, “Vergi ödemek, bir işin yasal olduğu anlamına gelmez. Bir vatandaş vergi dairesine giderek vergi ödeyebilir, ancak bu işin yasal olup olmadığını emniyet ve mahkemeler belirler” dedi. Ayrıca, Martı Tag’ın son zamanlarını yaşadığını ve 10 Eylül’deki mahkemenin sonucu beklediklerini ifade etti.  “Adalete güvenimiz tam. Önceki kararlarda olduğu gibi bu sefer de haklılığımız mahkemede ispatlanacak” diye ekledi.

Muhabir: Güneş Karabulut