Van’da doğalgaz sorunu yaşayan Selahattin Eyyubi Mahallesi sakinleri sabah saatlerinde protesto için Aksa Doğalgaz önünde toplandı. Yaklaşık 30 kişiden oluşan kadın mağdurların sorunları Van TV aracılığıyla çözüme kavuştu.

Van’da yıllardır doğalgaz sorunu yaşayan Selahattin Eyyubi Mahallesisakinleri Aksa Doğalgaz Van Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. 30 kadının protestosuyla başlayan eylemde duruma müdahale eden Van TV Kameramanı Ünal Aldemir ve Van TV Muhabiri Mizgin Kaynar Teknik Ofis Müdürü Sinan Polat ve eylemcilerle görüşecek sorunun çözülmesini sağladı. Eylem sonrası Van TV muhabiri Mizgin Kaynar’ın sorularını cevaplayan Teknik Ofis Müdürü Sinan Polat sorunların bu yıl içerisinde çözüme kavuşacağını söyledi.  

Van’da kış öncesi doğalgaz mağduriyeti! Van’da kış öncesi doğalgaz mağduriyeti!

2024 YILI SONUNA KADAR DOĞALGAZ ARZINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Teknik Ofis Müdürü Sinan Polat Van TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “15-2

0 gün önce mahalle sakinlerinin taleplerini dikkate alarak gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Teknik personel ve bizler, mahalle sakinlerine bu konuda bilgi verdik. Ayrıca koordinasyon konusunda muhtarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Mahalle, belediyeler ve diğer ilgili kurumlarla sürekli koordinasyon sağlanıyor. Selahattin Ağay'ın mahallesinde eksik kalan sokaklar, 2024 yılı yatırım planına dahil edildi. Belediyelerden gerekli kazı izinlerini aldık ve vatandaşlara bu bilgiyi ilettik. Mücbir bir neden olmadığı sürece, 2024 yılı sonuna kadar doğalgaz arzını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“KIŞ GELMEDEN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Bu yıl içerisinde doğalgaz sorununu tamamen ortadan kaldıracak çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Polat, “Şu anda talep edilen sokaklar yatırım projesinde yer alıyor ve mücbir bir neden olmadıkça 2024 yatırım projesinde çalışmalar tamamlanacak. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmeler yapıldı ve kazı izinleri alındı. Mahallenin muhtarı da bu konuda bilgilendirildi. Eğer herhangi bir programda değişiklik olursa veya mücbir nedenler ortaya çıkarsa durum yeniden değerlendirilecektir. Ancak şu anda böyle bir problem görülmüyor. Belediyeden ve valilikten aldığımız bilgilere göre çalışmalar sorunsuz devam edecek. Yatırım projesinde yer alan mahallelere, kış gelmeden önce doğalgaz arzını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“TÜM ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK”

Mahallenin ekim ayında tüm sorunların tamamen çözüleceği sözünü veren Polat, “Özellikle Ekim ayı bizim için önemli bir dönem, çünkü Van’ın kış şartları bu dönemde başlıyor. Müdür Bey'in de belirttiği gibi, Ekim'e kadar çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Kış başlamadan önce doğalgaz arzını sağlamayı planlıyoruz ve bu konuda söz veriyoruz. Kazı yasakları başlamadan önce yatırımımız devam edecek ve belediyelerin kazı sezonu kapanana kadar hat imalatları sürecek. Hava şartlarından dolayı kazı sezonu kapanmadan önce tüm çalışmalar tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

“NET BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Mahalle sakini Şehriban kaplan ise, “Selahattin Mahallesi'nde 10 yılı aşkın süredir doğalgaz sorunu yaşıyoruz. Her yıl ekim ayında bu sorunun çözüme kavuşacağı söyleniyor, ancak yıllardır bu tarihe erteleniyor. Bu süreçte birçok kez çeşitli yetkililerle görüştük, ancak her seferinde “Ekim ayında” denilerek geçiştirildik. Özellikle yaşlı ve hasta olan mahalle sakinlerimiz, kömürle ısınmak zorunda kalıyor ve bu durum sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Daha önce vali yardımcısıyla görüştüğümüzde, kendisi kömürü bedavaya bırakmayı önerdi ki bu yaklaşım son derece yanıltıcı ve duygusal olarak incitici. Belediye ve valilikten alınan bilgiler doğrultusunda, tüm izinlerin alındığı ve yatırımın yapıldığı belirtiliyor, ancak genel merkezden net bir bilgi alınamadığı için çalışmalar bir türlü başlamıyor. Yetkililer, kesin bir tarih veremiyor ve bu durum mahalle sakinlerini umutsuzluğa sürüklüyor. Mahallede çocuklar internet erişimi sorunuyla da karşı karşıya kaldılar ve buna çözüm bulmak için kendi imkanlarımızla çaba sarf ettik. Şimdi, doğalgaz meselesinin çözülmemesi, mahallemizdeki olumsuz algıyı artırıyor. Yaşlı ve hasta insanlarımızın hak ettiği temiz ve güvenli bir yaşam ortamını sağlamak için yetkililerden net bir çözüm ve tarih bekliyoruz. Bu konuda bunca yıl süren belirsizlik ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle, artık somut adımlar atılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yeşim Aşan