Van'ın Gevaş ilçesinde yer alan İnköy, muazzam doğal güzelliğiyle Doğu Anadolu'nun en güzel turistik köylerinden biri olarak dikkat çekiyor. Van Gölü kıyısındaki Gevaş ilçesine bağlı İn Mahallesi'ndeki Ağin, Altınsaç ve Deveboynu koyları, ziyaretçilerini büyülüyor. Teknelerle ulaşılabilen bu koylar, bozulmamış doğal yapısıyla öne çıkıyor.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Doğa severlerin ve doğa gruplarının sıkça ziyaret ettiği İnköy, Van Gölü'nde özel olarak kiralanan teknelerle de ulaşılabiliyor. Ağin mevkiindeki koylar, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki güzellikleri aratmıyor. Eşsiz doğası, masmavi suyu, kumsalı ve yeşiliyle ziyaretçilere görsel şölen sunan koylar, keşfedilmeyi bekliyor.

Van Gölü, dünyanın ve Türkiye'nin en büyük sodalı gölü olma özelliği taşıyor ve koylarıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Altınsaç Koyları, Van merkeze 86 kilometre, Gevaş İlçesi'ne ise 46 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Uzun yıllar tanıtım eksikliği nedeniyle turizmden mahrum kalan Altınsaç ve İnköy bölgesi şimdi turistleri bekliyor.

İnköy’e nasıl gidilir?

İnköy’e gitmek için tıklayın

Muhabir: Adil Harmancı