Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü

Van Çatak'ta Çöp Depolama alanı olarak kullanılan Çatak Pervari Karayolundaki Vahşi Çöp Toplama Alanı Çatak Belediyesi Eş Başkanları Reşat Eraslan ve Gülten Baran’ın başlattığı rehabilite çalışmaları ile yeşil alana döndürülüyor.

Çatak Pervari Karayolu üzerinde yer alan yıllardır vahşi çöp toplama alanı olarak kullanılan katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi ve gelişigüzel vahşi depolama yöntemlerinin uygulanması, uzun süredir çözülemeyen çevre sorunu olmaya başlamıştı.

Doğası, balı, cevizi ve nesli tükenmekte olan kırmızı benekli alabalığı ile meşhur doğa harikası Çatak ilçesinin yaklaşık 40 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Çatak Pervari karayolu üzerinde bulunan çöp dağı Çatak Eş Başkanları Reşat Eraslan ve Gülten Baran’ın başlattığı rehabilite çalışmaları ile tarihe karıştı ve adeta nefes aldı.

Vahşi Çöp Depolama Yığınında Eş Başkanlar, encümenler, belediye personeli, öğretmenler ve öğrencilerin desteği ile temizlik çalışmaları başladı. Kepçeler ve iş makinaları yardımı ile çöpler toparlandı. Alandaki çöp tamamen kaldırıldı. Bulunduğu alanın üzerine kamyonlar ile toprak serildi. Çöpten arındırılan ve düzeltilen alana çim tohumları serpildi. Çim alanı Belediye ekipleri tarafından düzenli olarak sulandı. Belediye Eş Başkanları bütün çalışmalar hakkında çalışanlardan bilgi aldı.

Eş Başkanlar Eraslan ve Baran çalışmalar ile ilgili; “Çöp meselesi ilçemizin en büyük problemlerinden birisiydi. Göreve gelir gelmez ilk işimiz vahşi çöp toplama alanında çevre temizliği oldu. Şu anda çöp alanlarımız rehabilite edildi, temizlendi ve çim ekildi. Bu sayede çevreye yayılan kötü kokunun ve görüntünün önüne geçtik. Sonbaharda da ağaçlarımızı ekip yeşil alan yapacağız. Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdürüyoruz. Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanlarımız Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz.” Dedi.

Muhabir: Hikmet Pülat