Van’ın merkez ilçeleri de dahil olmak üzere birçok mahallede hâlâ doğal gaz bulunmuyor. Yaz aylarının sonlarına yaklaşıldığı bu günlerde vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. Son olarak, İpekyolu ilçesinin Bostanışçi Mahallesi’ndeki kadın sakinler, Aksa Doğalgaz Van merkez bürosuna giderek sorunu dile getirdiler.

Bostanışçi sakinleri, burada yetkililerle görüştü, ancak hiçbir sonuç alamadılar. İddialara göre, firma önce ödeme sorununu bahane etti, ardından topu belediyeye attı. Sorunun tam olarak ne olduğu belirlenemezken, Bostanışçi Mahallesi'nin bu kış da doğal gazsız kalacağı bildirildi.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Van’da yıllardır doğalgaz sorunu yaşayan Selahattin Eyyubi Mahallesi sakinleri geçtiğimiz günlerde Aksa Doğalgaz Van Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. 30 kadının protestosuyla başlayan eylemde Teknik Ofis Müdürü Sinan Polat kısa sürede çalışmaların başlatılacağını söyleyerek kış mevsimi öncesi doğalgaz verileceğini söylemişti. Eylem sonrası bir eylemde Bostaniçi mahallesinde ikamet eden kadınlardan geldi. Mahallede ikamet eden kadınlar AKSA Doğalgaz hizmet binasına giderek mahallelerine biran önce doğalgaz hattının taşınmasını istedi. 

Muhabir: Kamuran Demir