Van'da uçak sorunu devam ediyor. DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar Van’ın sorunlarını meclise taşıdı. Kürsüde bir konuşma yapan Vekil Dindar, Van’ın ulaşım sorunundan turizme kadar birçok konuya değindi.

DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, Van’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Kürsüde Van’ın sorunlarını dile getiren Dindar, Her yıl “Vanlılar neden uçamıyor?” sorusunu sormak zorunda kaldıklarını ifade eden Dindar, “Her yaz "Vanlılar neden uçamıyor?" sorusunu sormak zorunda kalıyoruz. Nüfusun 1,5 milyona vardığı yaz aylarında İran'a sınır bu kentimize gelen uçak sefer sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Nüfusu Van'dan az olan birçok şehrin sefer sayısı Van'dan çok. Hem uçak sayısı yetersiz hem de havaalanının altyapısı yetersiz. Vanlılar Türkiye'nin en pahalı uçak biletlerini almak zorunda kalıyor” dedi.

VASKİ’ye kesilen ceza meclis gündeminde VASKİ’ye kesilen ceza meclis gündeminde

“SAĞLIK ALARM VERİYOR”

 Van’ın sağlık konusunda yaşadığı sıkıntıların alarm verdiğini ifade eden Vekil Dindar, “Van ilimiz serhat bölgesinin kalbidir. Resmî verilerle 1 milyon 127 bin kişi olarak açıklanan nüfusu çevre illerden günübirlik gelenlerle birlikte 1 buçuk milyon bandını aşmaktadır. Yirmi iki yıldır iktidarda olan AKP'nin sağlık alanını da ranta açtığı bu dönemde halkımızın sağlık ve yaşam hakları risk altındadır. Bölgenin genelinde yetersiz olan sağlık altyapısı Van'da alarm vermektedir. İnsanlar aylarca randevu alamamaktadır; bazı bölümlerde sıra bulmak, muayene olmak, kontrole gitmek mümkün değil. İlçe hastanelerinin tümünde bölüm, teçhizat, kadro yetersizdir. Yüzüncü Yıl Hastanesinde parası olan sıra alabiliyor, parası olmayan bölge hastanesine gitmek zorunda kalıyor. İki hastanemizde de emek veren sağlık emekçileri, doktorlar her gün yüzlerce hasta bakmak zorunda kalıyor. Hastane değil, miting yeri, pazar yeri gibi oluyor. Bu yönüyle gecikmeksizin Van'da hastane, sağlık yapısı her boyutuyla desteklenmelidir” ifadelerini kullandı.

“VANLILAR UÇAMIYOR”

Her yıl “Vanlılar neden uçamıyor?” sorusunu sormak zorunda kaldıklarını ifade eden Dindar, “Her yaz "Vanlılar neden uçamıyor?" sorusunu sormak zorunda kalıyoruz. Nüfusun 1,5 milyona vardığı yaz aylarında İran'a sınır bu kentimize gelen uçak sefer sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Nüfusu Van'dan az olan birçok şehrin sefer sayısı Van'dan çok. Hem uçak sayısı yetersiz hem de havaalanının altyapısı yetersiz. Vanlılar Türkiye'nin en pahalı uçak biletlerini almak zorunda kalıyor. İstanbul'dan Antalya'ya, Konya'ya, Kayseri'ye, İzmir'e günün birçok saatinde otobüs fiyatına uçakla seyahat edebiliniyorken memleketin doğusu bu konuda mahrumiyet bölgesi oluyor. Bölge illerinde günlük sefer sayısı 1 tane bile artırılsa ulaşım daha rahat sağlanacakken yaz aylarında tam tersi yapılıyor. Bölgede tarımın, hayvancılığın, ticaretin ve turizmin gelişmesi için ulaşımın, çevre ve hava yollarının geliştirilmesi gereklidir ancak AKP iktidarı yirmi iki yıldır o konuda da ileri bir adım atmamıştır. 5 kere açılışı yapılan çevre yolunun tamamlanması, Başkale tünellerinin tamamlanması başka bahara kalmış görünüyor” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Adil Harmancı