Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Vanlı İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu son yıllarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan tüm milletvekillerine sesleniyorum. Bu milletin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike için Meclisi olağanüstü toplantıya davet edin. Millet için bu adımı atın” dedi.

Türkiye bir yandan İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı saldırıyı tartışırken, sokakta sürüklenen kadın, sağlık çalışanına şiddet, taksi kurşunlanması, bir köpeğin araba ile metrelerce sürüklenmesi gibi olaylar da şiddet sarmalının parçaları olarak hemen her gün karşımıza çıkıyor. Son yıllarda Ülke genelinde artan şiddet olaylarına dikkat çeken Vanlı İş İnsanı Meclise çağrıda bulundu

İş İnsanı Kandaşoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan tüm milletvekillerine sesleniyorum. Bu milletin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike için Meclisi olağanüstü toplantıya davet edin. Millet için bu adımı atın. Her gün sokak ortasında öldürülen gençler ve çocuklar için bir an önce harekete geçin. Ülkemizde yaşanan bu vahim duruma dur demek için, kesici, delici ve öldürücü aletlerin (silah) taşınmasını yasaklayacak kapsamlı bir yasa çıkarın. Bu yasayı ihlal edenlere ağır cezalar verilmesi gerektiğini unutmayın, aksi takdirde durum daha da kötüye gidecek. Artık haberleri izlemek bile istemiyoruz; her gün yaşanan cinayetler psikolojimizi altüst ediyor. Yasalar caydırıcı olmalı ve silah kullanımına son verilmeli. Bu olaylara karışanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Yeter artık! Meclis, bu yasayı çıkarmak zorunda. Son günlerde yaşanan olaylar ortada; daha fazla can kaybı yaşamamak için derhal harekete geçin” diye konuştu.

Muhabir: Güneş Karabulut